Spjuverbloggen – populärvetenskap om juver

Vilken var månadens bakterie i mars? Sju tips för att ta det perfekta mjölkprovet. Behandling av kolimastiter. På Spjuverbloggen skriver vi om nya forskningsrön, intressanta bakterier och annat aktuellt som har med juver och juverhälsa att göra. Titta gärna in då och då eller varför inte prenumerera på inläggen?

Spjuverbloggen startades av SVA i januari 2016. Tanken är att skapa ett enkelt sätt att kommunicera om viktiga och aktuella saker som rör juver och juverhälsa, samt berätta om nya forskningsrön. Syftet är också att få återkoppling från er läsare på vad vi på SVA gör inom området juverhälsa. Om något aktuellt ämne dyker upp försöker vi skriva om det så snart vi kan. Ett bra exempel är Mycoplasma bovis-fallen. Efter att vi för första gången på länge i Sverige diagnosticerade denna bakterie vid juverinflammation publicerade vi ett inlägg om detta.

Prenumerera och kommentera!

På Spjuverbloggen finns det möjlighet att prenumerera på informationen genom att lämna sin e-postadress och på så sätt få mejl varje gång vi publicerar nya inlägg. Glöm inte heller att utnyttja möjligheten till att kommentera det vi skriver om. Säg vad ni tycker och om något är bra eller dåligt, och i så fall varför. Vi gillar alla sorters kommentarer!

Månadens bakterie är tänkt att vara en återkommande punkt. Vi publicerar en bild på en okänd bakterie och inom en vecka kommer svaret och mer information om den aktuella bakterien. Mars månads bakterie var exempelvis inte helt lättgissad och gav upphov till ett antal förslag. Gå in på bloggen om du vill veta vilken ovanlig juverpatogen det var och få mer information om den.

Ge oss tips!

Kom gärna med förslag till oss om det är någon speciell bakterie, eller något särskilt område inom juverhälsa som ni vill att vi ska skriva om. Tanken är att vi både ska skriva om det som vi själva vill berätta om och det som bloggens läsare vill läsa om.

Hoppas vi ses på bloggen!

Charlotta Fasth, laboratorieveterinär, SVA

Redaktionen

Redaktionen för svavet.sva.se finns på staben för kommunikation vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *