Hjälp med transport av dött djur till SVA

Budbilschaufför levererar kartong till SVA

Behöver du frakta ett dött djur till SVA för exempelvis obduktion? SVA har nu tecknat avtal med budbilsfirman Best Transport AB. Det har tidigare varit svårt att få någon transportör att vilja frakta den sortens gods, men med det nya avtalet har vi gjort det enklare för våra kunder.

Till vem riktar sig tjänsten?

Upphämtning av djur på klinik eller djursjukhus kan i dagsläget göras i och i närområdet av följande orter: Falun/Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Luleå, Malmö, Strömsholm, Sundsvall, Umeå, Örebro och Östersund.

Alternativt kan man själv lämna in djuret på Bests mottagningsställe på dessa orter. Där finns även förpackningsmaterial (upp till 20 kg) att tillgå. Transporten till SVA tar i de flesta fall bara en dag, men beror förstås på när och varifrån i landet godset skickas.

Så gör du för att utnyttja transporttjänsten

Kontakta först Best via www.besttransport.se för att få ett kundnummer hos dem. Gör sedan beställningen via deras hemsida. Maxvikten per transport är 50 kg. Kostnad, krav på förpackning och information om hur beställning går till får du när du kontaktar Best Transport. Du kan även läsa mer om olika sätt att transportera djur till SVA på www.sva.se/transporter.

Magnus Harbom, marknadsekonom, SVA

Redaktionen

Redaktionen för svavet.sva.se finns på staben för kommunikation vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *